2009. december 27., vasárnap

Agyunk és a víz...


Semmi sem olyan kápráztatóan csodálatos, mint az emberi agy.


Minden pillanatban több, mint 100 millió bit információ ömlik az agyba a különböző érzékelések kapcsán. Idegek milliói csatlakoznak az agyhoz, a test különböző részeiből.

Gondolnád?
Az agy 85%-a víz! Mit gondolsz, mi történhet, amikor az agynak víz kell és azon a napon éppen nagyon kevés a vízfogyasztásod?

Most képzeld tovább, hogy ez napokon, hónapokon, éveken keresztül így megy! Avagy elegendő vizet iszol? Az agy ellenőrzi és irányítja a testben levő vizet, és elveszi amire szüksége van. Mégpedig a test más szerveitől, helyeiről veszi el, és így életben tud maradni.
Gondolod, hogy ez esetleg azt jelenti, hogy a többi testrésznél, amelyeknek szintén szüksége van a vízre, problémák kezdődnek?

Kattints ide>>>, ha szívesen olvasnál erről többet!

Kattints ide>>>, ha érdekel, hogy a veséid átmosódnak-e rendesen, ha nem iszol elég vizet!

Kattints ide>>>, ha érdekel, hogy a víz hogyan segít az emésztésben!

Kattints ide>>>, ha érdekel, hogy a székrekedeés milyen összefüggésben van a vízivással!

Kattints ide>>>, ha érdekel, hogy én mit gondolok erről az egészről!

...és még valami: ne kattints a linkekre, ha inkább kivárod, hogy tested lassan dehidratálódik, azaz lassan kiszárad. átadod magad az öregedési folyamatnak és minden rosszat megengedsz a testedben megtörténni, ami pl. ionizált, friss, antioxidáns lúgos víz rendszeres ivásával nem vagy sokkal kevésbé és kisebb valószínűséggel fordulna elő. Ha nem ezt akarod, akkor kattints>>>, olvass és dönts!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése