2010. augusztus 2., hétfő

Megint egy értelmetlen halál a pályán....


A rövid hír így szól:

Egy perc játék után összeesett és meghalt az a 26 éves erdőbényei férfi, aki egy barátságos focimeccsen vett részt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán.

...és sajnos nem először olvasunk ilyet.

Vizsgálják, hogy mi lehetett az ok.
Az edző szerint egy jó kiállású, erőteljes, sportos fiatalember volt. Sportorvosi igazolása megvolt.
Az édesanya szerint voltak mellkasi fájdalmai, de nem ment orvoshoz, nem törődött vele.

Egy értelmetlen halál, ott, ahol nem várja senki.

Sajnos a sokadik és minden évben egyre több!

Így kell történnie?
 
Nem hiszem!

Amikor arról beszélünk, hogy a savasodással és következményeivel kezdeni kell valamit, amikor arról beszélünk, hogy a túlzott edzésmunka csak akkor nem káros a szervezetre, ha a keletkező hiányok (ásványi anyagok, nyomelemek elsősorban) pótlása megtörténik, és nem csak sportolóknál, mindenkinél, amikor arról beszélünk, hogy a szívizom ugyanúgy viselkedik, mint más izmok és a hirtelen terhelés (persze fokozatosan kialakult belső savas környezetben) akár olyan savsokkot okozhat, ami végzetes következménnyel járhat....

...akkor mindenki legyint és azt mondja: "Persze. Talán, lehet, hogy így van, de nálam ilyen nincs. Én még a vasszöget is megemésztem és sokat bírok, fiatal vagyok, egészséges, mint a makk.

A baj csak az, hogy ez belül dolgozik, nem feltétlenül látszik és a legtöbb esetben évek, évtizedek múlva jelentkezik feltűnő formában.
Addig csak annyit tapasztalsz, hogy fáradékonyabb vagy, emésztési problémák zargatnak, esetleg kezd lerakódni némi háj, emelkedik a vérnyomás és vércukor szint, fájnak ízületek, fogy a haj, töredezik a köröm, stb.
De fel sem merül, hogy ez hiányokból fakad és a szervezetedben már nincs elég tartalék, hogy mindent kompenzáljon. Fel sem merül az étrend, a táplálék kiegészítők, a mozgás, a kellő megivott víz, a pihenés, az egyensúly szerepe és fontossága.

Érdemes a savasodás>>> és persze a lúgosítás>>>, mint kitűnő ellenszer témáról olvasni és elmélyedni a logikusan egymásra épülő elméletben és következtetéseiben.
Hátha mégis igaz, hátha a kimerülő pl. ásványianyag vagy vitamin tartalékok pótlása, valamint a helyes étrend, a tényleg elégséges mennyiségű és minőségi víz>>> ivása és persze a szervezet megfelelő belső egyensúlyának biztosítása egészséges működést garantál
.
Hátha mégis igaz!

De utólag már késő, ha kiderül, hogy igen.
Ezt előre kell megérteni és igazodni hozzá. Ez megelőzés, nem hirtelen tűzoltás.

Megelőzés! 

Ebben tudok elsősorban segíteni: vitallaci@gmail.com Írj és megbeszéljük a teendőket!

Vitalland>>> - olvass és tedd fel a kérdéseidet vagy cselekedj saját döntésed szerint!

De cselekedj, ne várj addig, míg késő lesz!

...és még valami: én lennék a legboldogabb, ha ezt könnyű lenne megérteni, változtatni és elindulni a jó irányba. Nem könnyű, de nem is lehetetlen. Itt az én példám vagy a feleségemé, amiről tudok mesélni és persze ott van sokezer másik példa, akik szintén tudnak. Legyél Te a következő, aki büszkén meséli, hogy meg tudta csinálni és egyre egészségesebbnek és fiatalabbnak érzi magát! Isteni érzés lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése