2010. szeptember 27., hétfő

Még, még, még, ennyi nem elég...


A napokban kaptam az alábbi írást és az jutott eszembe, hogy tényleg jól összeszedett mondatok, amik felhívják a figyelmet a vízivás szükségességére, plusz még jó tanácsokkal is szolgálnak az időzítés tekintetében. Pár fontos kiegészítés azonban oda kívánkozik és hiányzik belőle, hogy teljes képet kapj.

Előbb olvasd az eredetit, aztán jön, amivel kipótolom!

Azt tudtam, hogy sok vizet kell innunk, de azt nem,
hogy az időzítés is nagyon fontos.

A megfelelő időben fogyasztott víz
maximalizálja az emberi test működését

2 pohár víz rögtön felébredés után segíti a belső szervek működését.
1 pohár víz étkezés előtt 30 perccel elősegíti az emésztést. 1 pohár víz fürdés előtt lecsökkenti a vérnyomást.
1 pohár víz lefekvés előtt megelőzi az agyvérzést
és az alvás közben gyakran előforduló szívrohamot.
Mindezekkel egyetértek. Ugyanakkor amiket saját tapasztalataim és sok neves szakértő véleménye alapján is hozzá kell tennem az tömören így fogalmazható meg:


Ennyi nem elég! 

Mondjuk 2-3 decis pohárral számolva a fenti írás szerint egy nap mindössze és jó esetben 7-8 pohár vizet innánk, ami 1,6 - 2,4 liter viz bevitelét jelenti. Csak a napi folyadékveszteségünk van ennyi és akkor még másra nem fordítottunk figyelmet, ami szervezetünkben vizet igényel.
Sokaknak persze már ez a mennyiség is rengetegnek tűnik, mert közel sem isznak ennyi vizet. De vajon van-e szerepe az általános dehidratáltságnak a fejfájások, szorulások, hátfájás, csigolya problémák, izületi problémák és sorolhatnánk hányféle tünet okozásában. Vajon az "eredeti tervek" szerint, gyárilag 70%-ban vízből álló testünk nem kívánja-e a folyamatos és kellő mennyiségű pótlást? Bizony kívánja, méghozzá 15 kg-onként 1 liter víz bevitelét naponta. Én tapasztalatból mondom, hogy megfelelő minőségű és szerkezetű vízből nem kunszt ilyen mennyiséget meginni. A szervezeted pedig meghálálja.
Ez egy 60 kilós embernél 4 liter, egy 90 kilós embernél 6 liter vizet jelent (és nem folyadékról beszélek kávé, leves, üdítő vagy akár tea formájában!!! Azok függetlenek és egyébként nem is kívánatosak valójában, talán a tea bizonyos változataitól eltekintve).
Az én számaim tehát így néznek ki:

- 2 pohár víz felébredés után kb. 5-10 perc alatt
- reggeli előtt a fent említett legalább 1 pohár víz
- a reggeli elindulás előtt további 1-2 pohár
- délelőtt 1-1,5 liter víz és ebben legyen ott
az említett étkezés előtti 2-3 deci
- délután 1-1,5 liter szintén az eredeti mondatok
szerint étkezés előtti ivással
- este a korai vacsora után legalább 1-1,5 liter,
kinek mennyire nyúlik éjszakába az ébrenlét
- éjjel előforduló pisilés után mindig igyál pár kortyot
(szervezeted éjjel is dolgozik és vizet is használ)

Elsőre soknak tűnhet, mégis azt mondanám, amit Dr. Robert O. Young is, hogy a kellő mennyiségű víz ivása jótékony folyamatokat indít a szervezetben, hozzájárul az emésztés javulásához, a vér- és nyirokkeringési problémák javításához, a porc, izületi és mindenféle mozgó "alkatrészek" kenéséhez, a sejtek közötti testnedv megfelelő állapotának fenntartásához és még hosszan sorolhatnám.
Amit üzenetként érdemes elvinni ebből az írásból, hogy


SOK VIZET IGYÁL
és meglepő dolgokat fogsz tapasztalni magadon!

Ha teheted, akkor minőségi vízből idd ezt a sokat és lehetőleg frissen.
A minőségi víz nekem az ionizált lúgos víz>>>, ami pedig hozzájárul, hogy magam előállítva, biztosan frissen és tudva, hogy milyen módon került a saját üvegembe, azaz az Aquarionról itt olvashatsz>>>.

Kérdezz nyugodtan (vitallaci@gmail.com), szívesen segítek saját tapasztalataimra is alapozva.

...és még valami: sokan hallottak már Dr. F. Batmanghelidj tevékenységéről, aki pusztán víz itatásával gyógyított számtalan komoly problémát. Erről olvashatsz Tested vízért kiállt c. könyvében is. Ahogy ő mondja: "Nem beteg vagy, csak szomjas!"

Kapcsolódó írások: a jobb oldali menüben a Lúgos vizes bejegyzések blokkban kattints a címekre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése