2011. április 17., vasárnap

Jól bírom a Húsvéti lakomákat!

Kép forrása - Sisy: Húsvét (Indafoto)
A magyar húsvéti asztal manapság is elképzelhetetlen főtt sonka, főtt tojás, torma és kalács nélkül.

Egyes vidékeken, mint pl. a mi rokonainknál Szabolcsban, sárga túró és kolbász is kerül a vendégek elé, a sonka pedig mindig kétféle, főtt és nyers változatban is. A barkával, jácinttal, nárcisszal, tulipánnal díszített asztalon szerencsére felbukkannak a friss tavaszi zöldségek, az újhagyma, a retek és az uborka is. A vendéget pedig kis pálinkával, likőrrel és finom borokkal kínálják.

Nincs könnyű dolga a gyomornak Húsvét hétfőn, amikor a locsolás szokásának élve több helyen is megfordul a férfiember. A lányoknak, asszonyoknak sincs "menekvés", mert nem csak kínálni illik, hanem pár falatot enni is a kedves vendéggel.


A kölniszaggal teli hajak és hímes tojással teli zsebek mellett tele vannak a gyomrok is estére. Sokszor annyira, hogy nehéz éjszakát okoznak a tulajdonosának.
Az ünnepek már szombaton és vasárnap elkezdődnek, tehát egy többnapos komoly gyomortúrának vagyunk ilyenkor kitéve.

Én 2 éve remekül viselem ezt a megpróbáltatást, még úgy is, hogy senkit nem sértek meg, mindenütt kóstolok és persze dícsérek és nyugodtan alszom, nincsenek gyomorproblémáim.

Mi a titkom?

Én egy általam elnevezett és összeállított Ünnepi Hatlövetű csomagot használok, ami Húsvétkor, Karácsonykor és egyéb nagyevős, nagyivós ünnepkor is jó szolgálatot tesz.

Miből áll az Ünnepi Hatlövetű?


1. Emésztő  enzim>>> étkezésekhez kapcsolva
2. Húsok fogyasztásánál speciális enzimek erre a célra: Meal Time>>>.
3. Plusz ásványianyag>>> bevitel, ami a méreganyagok megkötését is segíti.
4. Folyékony klorofill>>>, ami különösen savas gyomorreakciók, vagy aki attól szenved, annak reflux, fekély tünetek enyhítésében is játszhat szerepet, amellett, hogy kiválóan méregtelenít.
5. ProbioBalance>>>, amivel már előre megalapozható az egészségesebb bélflóra. Én máskor is minden napomat ezzel kezdem, a 4 milliárd jó bélbaktériumot tartalmazó pre- és probiotikum elrágásával.
6. Ionizált lúgos víz>>> amit nem hagyhatok ki soha, hiszen egyéb kitűnő élettani tulajdonságai mellett a méregoldásba és az emésztésbe is besegít.

A Húsvéti Hatlövetű bármely tölténye segítséget adhat a „támadók ellen”, de komplexen alkalmazva az igazi. Nincs komoly ellenfele.

A téma kapcsán keresgélve egy igazi tudományos csemege került az egerem látóterébe a minap.
Az előadó Besenyő TT István, kiváló szakértő, mindenképpen ajánlom megtekintésre ezt az ütős videófelvételt a

 Tudatos Táplálkozásról

szóló előadásáról.
Egyes részei komoly feladat elé állítják a rekeszizmot és más, a nevetéssel kapcsolatban álló szerveket, így amellett, hogy a témát körbejárja, a stresszhatások kezelésében is segítséget adhat.

Nézd meg a videót, nevess egy jót és tedd kellemesebbé gyomrodnak és ezzel magadnak is a Húsvétot!

Besenyő TT István tudja, hogy mi hülyeség és mi nem az. :-)


"Hát nóóóóórrrrmmmmáááális, kérem?"

Nem? De!

Jó locsolkodást és
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése