2011. május 1., vasárnap

Anyák napja mindig megérint


Köszöntök minden Édesanyát!

Jó Egészséget az ANYUKÁKNAK!

...és az a jó érzés tölt el, hogy ezt mindenki megteszi a földön, mert anyukája mindenkinek van. Az anyukáknak, a nagymamáknak, a dédmamáknak és az ükmamáknak is.
Anyukája még a szeplőtelen fogantatásból érkezőnek is van.
Valójában minden élőlény, ember, állat és akár növény is büszkélkedhet azzal, hogy anyukája van és ez a nap, május első vasárnapja örök emléket állít minden édesanyának.
...és én édesanyának tartok mindenkit, aki felneveli gyermekét, függetlenül attól, hogy fizikailag ő volt-e, aki a világra hozta az újszülöttet. Nem elvitatva az első 9 hónap fantasztikus szimbiózisát és életre szóló élményét, az igazi anya az, aki minden pillanatát figyeli cseperedésünknek, gondoskodik, támogat, segít és feltétel nélkül szeretettel halmoz el minket, velünk van és számíthatunk rá. Őt ünnepeljük ma!

Ez a csokor messze nem elég mindazt elmondani, amiért egy édesanyának hálás az ő gyermeke.
Minden önzetlenül tőle kapott pillanat, amely bármily módon történt is át volt itatva a gyermek iránti szeretettel, emlékként marad velünk.
Ez az emlék még mélyebb, ha már nincs alkalmad, hogy Hozzá bújhass és egy hálás puszival, érintéssel köszönd meg a vele töltött pillanatokat.
Sajnos előbb-utóbb ez az állapot mindenkinél elérkezik, de talán még bensőségesebbé teszi a kapcsolatot ez a leküzdhetetlen, de fejben nem is létező távolság.

A virág egy jelkép csak, bár kétségtelenül az egyik legszebb, legtisztább és legegyszerűbb jelkép.

A virágnál sokkal fontosabbak azok a gondolatok, amik ilyenkor feltolulnak és elárasztják a "gyermeki" agyakat és érzelemmel töltik meg a szíveket.
Felemelő az a pillantás, amit ilyenkor a szeretett lényre, anyánkra vethetünk (akár gondolatban), amiért a legdrágább ajándékot az életet nekünk adta.

Büszkék vagyunk rájuk, tiszta szívünkből szeretjük őket és ezt ők is érzik.

Vigyázzunk egészségükre, hogy minél tovább láthassuk szemükben az elérzékenyülést, a meghatódottságot, amikor bármilyen formában, de megemlékezünk róluk ezen a a napon.

Köszöntök minden Édesanyát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése